De ce

6 Oct

Acum mai mult de un an eram convins că singura mea implicare în politică va fi la nivel de vot și sfaturi dacă va fi fost nevoie. Eram chiar fericit, PLUS și USR erau partidele care eram convins că vor aduce schimbarea, iar în PNL erau câțiva oameni de toată isprava.

Sunt mulți oameni buni în PLUS și USR. Sunt câțiva pe care îi admir și care mă inspiră în același timp. Oameni pe care i-aș vota cu încredere și mult drag Oameni care, în zdrobitoarea lor majoritate, nu sunt pe liste și nici nu au șanse să fie prea curând în conducerile celor două partide.

Am fost convins că #nutotei va fi preluat de USRPLUS. Media ZILNICĂ de peste două luni de share-uri la postările pe subiectul ăsta depășește cu mult 1.000. Orice comparație cu oricare lider politic demonstrează clar că este un lucru care ar trebui să fie foarte sus pe agenda lor. Am fost convins că vor fi voci din PNL care vor cere o schimbare, căci PNL-ul colcăie de impostori.

Nimic.

Am vorbit și cu o parte din conducerea Alianței, interesul a fost zero. Discuția despre niște posibile propuneri pentru a evita un alt Parlament plin de impostori și instituții pline de pile nu a interesat liderii PLUS și nici USR. Alianța cu PNL-ul, funcțiile din viitoarea guvernare și promovarea oamenilor loiali par a fi principalele priorități. Schimbarea din gură nu e schimbare, e doar gargară. Schimbarea lucrurilor stradă cu stradă e doar un slogan, că de schimbat de-adevăratelea prin zonele care chiar ar trebui schimbate lucrurile, nici vorbă. În ultimii 4 ani cu parlamentari USR, mai toată schimbarea prin sectorul 5 a fost în declarațiile lor sforăitoare.

A câștigat Piedone.


În fapt, mai nimic din ceea ce cred eu că ar fi foarte important nu pare că
rezonează în niciun fel cu conducerea Alianței. Rezonează totuși cu o parte din membrii PLUS USR.

#nutotei ar trebui să fie o prioritate. Impostori sunt peste tot, în toate instituțiile statului și în cele controlate de stat și mai ales în SIE și SRI. Trebuie expuși public de politicieni și schimbați cu oameni cinstiți și capabili.

Indicatori de performanță pentru cei aleși și pentru toate funcțiile din partid sunt absolut necesari. Interzicerea cumulului de funcții în mod real, nu la vrăjeală, cum e acum, un mecanism capabil să controleze smintirea din cauza puterii, management profesional și o limitarea a numărului de mandate, pentru a regenera clasa politică, ar trebui să fie regula și nu blabla-ul pentru partidele noi. Votarea indivizilor și nu a listelor impuse de conducere este o necesitate, în condițiile în care nepotismul este rampant și suporterii USRPLUS sunt mult mai pretențioși decât electoratul PSD .

CNA-ul este o mizerie care permite promovarea imposturii, a minciunii, spălări pe creier și a nesimțirii celor mai toxice la televizor. Ca și TVR-ul, și instituția CNA-ului trebuie reformată urgent, pe principii de competență și nu de haită.

Nu am nicio legitimitate să încerc eu să schimb felurile cum se fac lucrurile în USRPLUS. Tare mi-aș dori să nu mai avem un Piedone sau un Vanghelie sau un Florea la sectorul 5. Primăria sectorului 5 nu este deloc o joacă și este probabil cea mai complicata primărie din București. Ghetouri, clanuri, infrastructură făcută cu gândul la șpagă și multe interese mafiote. Dacă stau pe margine următorii ani, șansele să am un impact sunt foarte mici. Din Parlament se pot fac multe și putem pune la punct o echipă care chiar să fie pregătită pentru sectorul 5.

Un om nu va putea face mai nimic de unul singur.

Am vorbit cu câteva sute de oameni. Am făcut și un poll cu ei despre posibile soluții. S-a votat. Aproape 400, marea majoritate a celor care au vrut să candidez la Primăria sectorului 5, cred că o candidatură independentă este soluția. În cazul în care reușim, atunci ceea ce credem noi că ar trebui să fie prioritar pentru partide care vor într-adevăr schimbarea clasei politice va avea legitimitate și poate duce la o schimbare.

Conducerea USR e convinsă că eu nu sunt deloc atractiv electoral. Mi s-a spus asta direct. Eu cred că există un risc să iau 1 – 2% din voturile pentru USRPLUS de prin sectorul 5. Nu vreau să fac asta și promit că, dacă conducerea Alianței face prioritare lucrurile pe care le-am menționat mai sus, renunț la candidatură și voi sprijini cu tot ceea ce pot cele două partide.

O simplă promisiune explicită, care să includă planuri, indicatori, date limită și consecințe dacă planurile nu funcționează din partea domnului Barna și a lui Dacian va fi îndeajuns.

Până atunci ne apucăm de strâns semnături. Dacă vreți să veniți cu noi aici https://www.facebook.com/groups/2700757863575972

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: